Despre Noi

 • Anuta Iuga

  Anuta Iuga

  Anuța Iuga, născută în 11 ianuarie 1995 într-o frumoasă comună de pe Valea Izei numită Săliștea de Sus.

  Activități și concursuri: - 2007 a participat la ,,Muguri de Tezaur”, Concurs ,,Horea în grumaz” Târgu Lăpuș: Premiul I, Festivalul ,,Floare mândră de pe Iza” Șieu: Premiul I, Festivalul ,,Alină-te dor alină” Cicărlău: Marele premiu, prezidat de Nicolae Sabău, Concursul ,,Moștenitorii” în cadrul emisiunii Tezaur Folcloric realizat de regretata Mărioara Murărescu difuzat la Televiziunea Română, unde am obținul puncaj maxim, în clasele IX, X, XI – la Olimpiada de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii Teoretice etapa națională/internațională, obținând locul III în fiecare an. 9 Martie 2012, in cadrul emisiunii ,,Odată-n viață”, la invitația realizatorului emisiunii Dna. Elize Stan, prezintă Iuliana Tudor, acompaniată de orchestra ,,Lăutarii din Chișinău”, sub bagheta maestrului Nicolae Botgros. În primăvara anului 2013, a ieșit primul material audio, având titlu de album ,,De tri ceasuri mă tomnesc” format din 17 piese.

  În prezent este studentă în anul III, la Academiei de Muzica ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secția pedagogie muzicală.

 • Lucian Madiar

  Lucian Madiar

  Lucian Madiar, născut în 26 aprilie 1991, într-o comună de pe Valea Vișeului numită Bistra.

  Primele sunete scoase din vioară, au fost la vârsta de 5 ani, la îndrumarea unchiului său și susținerea părinților. A începus studiul viorii la Sighetul Marmației la Școala de Muzică și Arte Plastice ,,George Enescu”, avândul ca profesor pe Gavaller Alexandru, un profesor excepțional și un lutier renumit pe plan național și internațional. Mai apoi a urmat cursurile la Liceul de Artă din Baia Mare, cu profesorul Ludovic Gebe. A participat la numeroase concursuri, festivaluri, colaborând în același timp cu numeroase orchestre din țară. A finalizat studiile universitare și masterale, la Academiei de Muzica ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secția interpretare instrumentală, la catedra doamnei profesor Dorina Mangra. Tot aici activând în orchestra de elită a facultății numită ,,Antonin Ciolan”, cântând sub bagheta dirijorilor celebri. La începutul anului 2016, înființează o orchestra, Orchestra ,,Lăutarii din Ardeal”, formată din tineri muzicieni talentați, toți colegi de facultate, colaboratori și prieteni, din toată regiunea Ardealului, așa a luat naștere și numele acestei orchestre.

Echipamentele sunt achizitionate prin programul Start-Up Nation

© 2022 Lautarii din Ardeal